Smaranda Sandu (Wellesley 2014)

Din totdeauna mi-am dorit să studiez într-un mediu performant, cu o competiţie reală, care să mă stimuleze şi să-mi ofere mereu alte provocări. De aceea, după terminarea liceului, mi-am propus să aplic la universităţi din Statele Unite si Europa, iar pentru acest lucru am început să mă pregătesc încă din vacanţa clasei a zecea. Nu mi-am închipuit însă că procesul de aplicaţie este atât de complicat, laborios şi de durată, ceea ce face ca îndrumarea unui specialist să fie, după părerea mea, esenţială.

La recomandarea unei foste colege de liceu, am cunoscut-o pe doamna profesoară Florina Mărăcine, care m-a ajutat să mă pregătesc pentru SAT-uri şi TOEFL şi în egală măsură m-a consiliat în elaborarea aplicaţiilor propriu-zise. În cei doi ani cât am lucrat împreună am descoperit un om deosebit care mi-a fost tutore, îndrumător şi prieten. Mi-a înţeles aspiraţiile şi mi-a oferit sprijinul total pentru a ajunge acolo unde doream.

Iniţial am fost uimită de relaţiile absolut deosebite pe care reuşeşte să le contruiască şi să le păstreze cu fiecare dintre elevii dumneaei, acum studenţi sau absolvenţi răspândiţi prin lume. Cu timpul însă, cunoscând-o mai bine, am ajuns să le împărtăşesc opinia şi sentimentele, şi să descopăr o persoană absolut specială, foarte ataşată şi dedicată elevilor săi şi care crede, mai mult decât oricine, în puterea lor de a-şi îndeplini visele.

Acum, la finalul pregătirii mele, când ştiu deja că am fost acceptată la mai multe universităţi din Statele Unite şi Europa (Marea Britanie şi Germania), pot spune cu certitudine că nu aş fi ajuns aici fără ajutorul dumneaei.

Smaranda Sandu