Mihaela Verman (Utrecht University 2011)

În al treilea an de studii la Facultatea de Matematică și Informatică la Universitatea din București m-am hotărât să aplic pentru Master la o facultate din străinătate pentru a mă specializa în Inteligență Artificială, dar și pentru a avea parte de “experiența internațională”. Totuși, deoarece am luat această hotărâre destul de târziu, timpul scurt pe care îl mai aveam la dispoziție până la deadline-urile universităților mi-au limitat destul de mult alegerile. Nu am mai avut timp nici să mă pregătesc pentru alte teste, care erau condiție necesară pentru admiterea la unele universități, nici să aplic pentru bursele care necesitau “early application”. Deși șansele mi se diminuaseră, doamna profesoară Florina Mărăcine m-a ajutat enorm și m-a încurajat pe tot parcursul pregătirii pentru testul TOEFL și pentru admiterea propriu-zisă.

Pregătirea care a urmat a fost una intensivă, pentru a avea rezultate cât mai bune la test, și a fost foarte bine concentrată în special pe punctele mele slabe, de fiecare dată căpătând pe lângă multe cunoștințe noi și mai multă încredere în mine. Am învățat exact cum trebuie făcut un eseu și cum trebuie el structurat logic, cum să răspund bine la întrebări într-un timp dat, cum să fiu atentă și cum să-mi notez toate punctele importante dintr-un pasaj citit sau auzit. Am făcut exerciții speciale pentru TOEFL, mi-am îmbogățit vocabularul și cunoștințele de gramatică. Iar în același timp atmosfera de lucru m-a făcut să mă simt bine și mult mai entuziastă. Tot doamna profesoară m-a îndrumat și în căutarea opțiunilor pentru studii și mi-a spus prima dată despre Universitatea din Utrecht, la care am și ajuns.

Cred că unul dintre cele mai importante lucruri în cazul dosarului de admitere este să prezinți cât mai bine și structurat tot ce este important, fie că este vorba de CV sau de scrisoarea de intenție. Alcătuirea dosarului a fost un pas esențial în procesul de admitere, la care doamna profesoară mi-a fost alături și m-a ajutat foarte mult.

După ce am fost acceptată la programul de Master Agent Technology de la Universitatea din Utrecht, am reușit să obțin o bursă Orizonturi Deschise oferită de Fundația Dinu Patriciu și acum am ajuns unde mi-am dorit. Sunt fericită cu alegerea făcută și pentru aceasta îi datorez multe mulțumiri doamnei profesoare Florina Mărăcine pentru că mi-a dat curaj și pentru ca a avut un rol atât de important în îndeplinirea visului meu!

Mihaela Verman