Andrei Ciupan (Harvard 2014)

Doamna profesoară Mărăcine a fost pentru mine o imensă sursă de ajutor şi sprijin, începând cu clasa a XI-a şi până în prezent, fiindu-mi alături într-o multitudine de moduri. La întâlnirile cu dumneaei aveam mereu foarte multe surse de documentare, de la dosarele foştilor elevi la broşuri cu facultăţi, topuri, cărţi pentru aplicaţie şi o colecţie imensă de cărţi pentru SAT şi TOEFL, atât de multe şi variate încât nu a fost nevoie să cumpăr nicio carte pentru aplicaţia în SUA.

Metoda doamnei profesoare este să evalueze cunoştinţele fiecărui candidat, să aprecieze care sunt domeniile în care are nevoie de mai mult ajutor, şi să-i recomande ce să lucreze dintre acele materiale pentru a-şi putea îmbunătăţi performanţa.

Pentru orice întrebare primeam mereu un răspuns foarte documentat şi precis, încât cu câteva luni înainte de termenul limită pentru aplicaţii ştiam aproape totul despre aşteptările facultăţilor şi modul în care trebuie să îmi fac aplicaţia.

Excursia in SUA, în care am făcut un tur al multor facultăţi importante, a fost o motivaţie imensă să dau tot ce am mai bun pentru aplicaţia în SUA, pentru că am avut şansa să văd campusurile facultăţilor şi să aflu multe despre particularităţile fiecăreia.

Pe parcursul întregii pregătiri doamna profesoară reuşeşte să ne cunoască foarte bine performanţele şi caracterul, astfel că, atunci când discutăm aplicaţia finală, este în situaţia de a ne consilia asupra alcătuirii dosarului.

Pentru fiecare etapa a aplicaţiei, de la teste la eseuri şi interviuri, şi în întreaga perioada de când ţinem legătura, doamna Florina Mărăcine a fost şi este o reală sursă de ajutor şi un foarte bun prieten.

Andrei Ciupan