Mihai Oprea (UPenn 2009)

Cand intrii in campusul UPenn pentru prima oara, ramai fascinat de expozitia arhitecturala a secolului 18 pe care o gasesti in inima unuia dintre cele mai mari metropole din lume, Philadelphia. Dupa cateva clipe de uimire cobori privirea la nivelul tau si vezi in jur o mare de oameni de toate culturile si toate natiile, fiecare grabindu-se la curs sau la job sau la un intalnire. Atunci iti dai seama ca trebuie sa te pui in miscare si sa iti faci propriul rost in lumea asta noua, mult mai dinamica decat cea cu care eram obisnuit la liceu in Romania.

Academic, m-am axat pe informatica intrucat acesta este motivul pentru care am hotarat sa merg la o facultate in SUA. In acelasi timp, o data ajuns acolo, am realizat ca modelul facultatii americane din Ivy League este sa iti ofere o educatie extinsa, care include multiple domenii, nu doar cel de specializare. Astfel, am profitat de ocazie, si, in paralel cu un minor in matematica, am abordat economia, finantele, psihologia, lingvistica si alte materii care, printre altele, m-au determinat sa-mi deschid propriul cont de trading la bursele americane si sa ma implic in activitati complet noi.

Inca din primul an m-am angajat la o companie din cadrul facultatii pe pozitia de consultant in calculatoare. Acest lucru m-a ajutat sa percep relatia dintre angajat si angajator intr-un mediu prietenos, studentesc. Dupa un an am obtinut si postul de Director al Departamentului de Sisteme Informatice din cadrul uneia dintre cele mai mari si mai vechi banci studentesti din SUA. La inceputul anului 2008 am renuntat la aceasta pozitie pentru a incerca ceva nou pentru mine, acceptind pozitia de Mentor pentru unul din cursurile de programare din departamentul meu.

In anul al doilea am decis sa imi adaug la bagajul de experiente si pe cea de cercetare. Am fost cooptat de unul dintre profesorii mei si in scurt timp am ajuns sa lucrez la un proiect in informatica finantat de catre DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency); parte din rezultatele obtinute au aparut deja intr-o lucrare publicata, la care sunt co-autor in colaborare cu mai multi profesori si studenti la doctorat.

Printre zecile de proiecte si teme am reusit sa ma integrez si in viata sociala americana. In primul semestru, impreuna cu citiva prieteni ne-am format o echipa de volei cu care am castigat campionatul studentesc din cadrul universitatii. Apoi am intrat in fraternitatea Delta Upsilon unde mi-am facut multi prieteni, cu care imi petrec o mare parte din timpul liber. Pentru ca imi era dor si de lumea de pe partea estica a Atlanticului, am intrat in clubul EuroPenn (http://www.europenn.org), alcatuit din studenti din multe tari din Europa. Ne-am facut impreuna un brand in cadrul universitatii si am pregatit atat evenimente menite sa raspandeasca cultura europeana in campus, cat si sociale, oraganizand cele mai mari petreceri din universitate. Acestea din urma le-am transformat in adevarate surse de fonduri pentru o fundatie de caritate cu care ne-am asociat.

Prin toate aceste activitati academice, profesionale si extra-scolare, University of Pennsylvania mi-a deschis gandirea catre secolul 21 si ma pregateste zi de zi spre o cariera si o viata cum nu mi-as fi putut inchipui inainte, caci fiecare zi aduce o idee noua si o oportunitate de succes.

pentru contact: misulica.o [at] gmail [dot] com

Mihai Oprea

School of Engineering and Applied Science
University of Pennsylvania ‘09

Mihai Oprea