Andrei Brasoveanu (Princeton 2009)

Studiez matematica la Princeton, cu un focus in analiza si teoria numerelor. In plus, structura programului m-a incurajat sa incerc cursuri si in alte domenii, in finante, germana, politica, filozofie, iar la sfarsitul facultatii voi primi certificate in finante si germana.

Si in afara anilor academici am incercat sa vad locuri noi si sa castig experienta. Dupa primul an am lucrat doua luni la BMW in München, Germania, iar vara trecuta am lucrat la Londra la un hedge fund. Peste doua luni voi merge pe Wall Street, la Merrill Lynch in New York, si voi lucra in derivatives trading.

Desi programul in timpul cursurilor este incarcat, am reusit sa balansez partea academica cu viata sociala si sportiva. In primul an am facut parte din echipa de canotaj a universitatii, concurand in campionatul national de heavyweights impotriva universitatilor mari din America. In prezent sunt capitanul clubului de tenis si organizam meciuri saptamanale cu colegii din regiune. De asemenea in vacantele de o saptamana din timpul anului am condus excursii de voluntariat in golf, pentru reconstruire dupa uraganul Katrina, si am mers backpacking in Costa Rica si Puerto Rico.

Princeton-ul mi-a oferit sansa nu numai de a-mi urmari visurile pe care le aveam cand am ajuns prima oara in America, dar si de a incerca lucruri noi si de a-mi da seama ce imi place cu adevarat, deoarece conditiile oferite sunt nelimitate si greu de egalat in mediul universitar. Sunt sigur ca faptul de a fi alumnul acestei universitatii va conta enorm in viata mea chiar si dupa terminarea studiilor.

Andrei Brasoveanu