Andra Bratu (Colgate 2009)

In ultimii 3 ani am fost studenta la Colgate University, o cunoscuta universitate privata din statul New York, unde m-am specializat in Matematica si Economie. Gratie programului Liberal Arts, pe care facultatea il promoveaza, am avut ocazia de a explora diverse domenii academice si activitati extracuriculare ce mi-au deschis orizonturile.

Luand numeroase cursuri de Matematica si Economie nu numai ca am invatat foarte multe despre aceste doua arii, dar am avut si ocazia sa interactionez cu profesori si elevi dedicati acestor domenii. In plus, pe durata celor doua veri petrecute la Colgate, am aprofundat aceste cunostinte facand cercetare, in Matematica si in Economie, alaturi de profesori renumiti. Pe langa cele doua specializari mentionate, am putut experimenta academic luand cursuri din domenii care ma intereseaza, dar care nu au legatura cu studiile mele, cum ar fi Antropologia, Filozofia, Franceza si Teatru. Consider ca prin intermediul prezentarilor si al referatelor pe care le-am facut pentru aceste subiecte m-am imbogatit cultural, dar si mai important, am invatat sa comunic mai eficient.

In afara de activitatile academice, am fost foarte activa in campus ca membru al diferitelor cluburi internationale, prin participarea la dansuri cat si prin activitatile de voluntariat. Timp de doi ani am fost implicata in pregatirea pentru facultate a elevilor defavoritati din imprejurimile Colgate-ului si in tranzitia lor dupa admitere. In anul doi, fiind coordonatoarea programului, am avut responsabilitatea organizarii cursurilor si a workshopurilor, dar si satisfactia de a-i vedea pe cei 35 de elevi admisi la facultati prestigioase.

De asemenea, unul dintre cele mai interesante semestre a fost cel petrecut la Londra, studiind Economie. La Londra, am avut ocazia de a asista la numeroase spectacole de teatru, de a calatori prin Europa, dar si de a vizita institutiile Uniunii Europene din Bruxelles, ca parte a cursului de Economie Europeana. Pe durata semestrului, am facut si un stagiu in finante la Merrill Lynch in echipa de structurare a derivatelor financiare de credit (Credit Derivatives Structuring) care m-a facut sa imi indrept atentia catre o cariera in finante. La vara, voi participa intr-un program rotational in Sales & Trading la Goldman Sachs in New York.

Stiu ca educatia pe care o primesc la Colgate o sa ma ajute in viitor, fie ca voi continua sa studiez, fie ca voi explora noi domenii profesionale. Flexibilitatea in gandire, posibilitatea de a ma exprima, capacitatea de a gandi critic si cea de a interactiona cu oameni diferiti, sunt calitati pe care le-am perfectionat in timpul facultatii si de care ma voi folosi indiferent de domeniul de activitate.

Andra Bratu